Lottrekking duidt lijsttrekker aan van Recht door Zee in Oostende

Wie trekt de lijst bij verkiezingen? Soms leidt dat tot een heuse machtsstrijd maar dat is zeker niet het geval bij een nieuwe politieke partij in Oostende. Bij Recht door Zee, zo heet die nieuwe lijst, hebben ze gewoon weg geloot om het lijsttrekkerschap. En het lot viel op de 70-jarige Dirk Tytgat.

Dirk Tytgat zal dus op de eerste plaats staan van de lijst van Recht door Zee bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. "Ik dacht vooraf nog: ze zullen mijn naam uitloten. En het is van dat. Dat is puur toeval maar ik ga de uitdaging aan. Alleszins!"

Oprichter

Recht door Zee is een burgerinitiatief dat inspraak, democratie en transparantie voorop stelt. Het is opgericht door Georges Casteur maar die zal dus zijn eigen lijst niet trekken. Maar Casteur vindt dat niet erg. "Het is zoals met de Lotto spelen. Trouwens vooraf hebben de kandidaten al beslist dat ik sowieso de woordvoerder van de partij zal zijn."

Meest gelezen