Man gewond na zware woningbrand in Vlezenbeek

Zondagmiddag is een man van middelbare leeftijd gewond geraakt bij een brand aan zijn woning. Het slachtoffer was naast zijn huis aan het sleutelen aan een voertuig toen het plots volledig fout liep.

Om een nog onbekende reden ontstond er brand aan de wagen, daarna volgde een ontploffing. De brandweer van Halle, Lennik en Dilbeek kwamen ter plaatse. Intussen was het vuur al overgeslagen op een aanhangwagen vol afval, ook de achterbouw stond in brand. De bewoner liep volgens de buren brandwonden op aan het bovenlichaam, de armen en het aangezicht. Hij werd overgebracht naar het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek.

Het huis is onbewoonbaar omdat de achterbouw volledig uitbrandde. Ook het dak en een deel van het woongedeelte liep schade op door de brand. De vrouw en zoon van het slachtoffer verbleven in de Ardennen op het moment van de feiten en keerden zondag terug.

Meest gelezen