"Draait de wereld door of ligt het aan mij?": kritiek op (verwijderde) Facebookpost van Theo Francken

Een Facebookpost van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft een storm aan kritische reacties op sociale media opgeleverd. Francken had een artikel over "sexy lingerie voor mannen" gepost waarbij hij zich afvroeg "of de wereld nu doordraait of dat het gewoon aan hem ligt"? en een pleidooi lijkt te houden voor de "echte" man. De originele Facebookpost is intussen verwijderd.

De Nederlandse krant De Telegraaf publiceerde gisteren een artikel op zijn website met als titel "Nu ook sexy lingerie voor mannen". De insteek: een lingeriemerk dat sexy kanten ondergoed voor mannen op de markt brengt. Een artikel dat blijkbaar kritische bedenkingen losgemaakt heeft bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Op zijn Facebookpagina deelde hij het artikel met de volgende commentaar erbij:

De Facebookpost veroorzaakte op sociale media heel wat commotie. Op Twitter wordt onder meer aan federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Liesbeth Homans -beiden partijgenoot van Francken- gevraagd om een standpunt in te nemen.

Bewerkt

Nog op sociale media viel het mensen op hoe dikwijls de oorspronkelijke Facebookpost van Francken bewerkt was. Met zinnen die eerst niet tussen haakjes stonden, dan weer wel. Met elementen die weggelaten werden, dan weer toegevoegd. Met de vraag om het bericht te delen, wat nadien ook verwijderd werd...

Staatssecretaris Francken zelf liet gisteravond op Twitter weten dat hij de Facebookpost verwijderd had. "Te veel misverstanden, geen prioriteit."

Meest gelezen