Oudenaardse textielsite krijgt nieuwe toekomst

Oudenaarde krijgt een ondernemershub, waar ondernemers, creatieve beroepen en start-ups straks terecht kunnen. Die komt er op de ruim vier hectare grote site van een voormalige textielfabriek, tussen de Markt en het station.

De renovatie van de site van de voormalige textielfabriek Saffre Frères maakt deel uit van de grote herontwikkeling van de hele site, die een groene en duurzame woon- en werkwijk moet worden. Er komen ook (andere) kantoren, 250 woningen en horecazaken. Duurzaamheid is bij het hele project bijzonder belangrijk, zegt Nicolas Bearelle van de Gentse projectontwikkelaar Revive.

“Zo zal er géén gas-aansluiting meer zijn en kijken we wat we kunnen recupereren in plaats van af te breken. Mobiliteit wordt ook belangrijk, we zetten in op fietsen en wandelen, de site wordt trouwens autoluw”. Er is ook voorzien in warmtepompen in de renovatieplannen, zodat alle woningen zonder fossiele brandstoffen kunnen worden opgewarmd. In elke wijk komt er ook een buurtschuur, waar inwoners mekaar kunnen ontmoeten. De vergunningen moeten rond zijn tegen eind dit jaar, volgend jaar kan dan aan we werken worden begonnen. Het project vergt een investering van 100 miljoen euro en ’t zal tussen zes en acht jaar duren eer alles zal klaar zijn.

kasto80

Meest gelezen