Videospeler inladen...

Twee verdachten dodelijke schietpartij Spa gevat in Nederland

De twee verdachten die nog gezocht werden na de schietpartij in Spa, zijn gevat in Nederland. Dat is bevestigd aan VRT NWS. Bij de schietpartij gisteren kwam een agent om het leven. België gaat de overlevering van de mannen vragen. 

De twee verdachten die nog gezocht werden na de de dodelijke schietpartij van gisteren, zijn geïdentificeerd en opgepakt in Nederland. Dat bevestigt het parket van Verviers.

Volgens het parket is het verhoor van de derde verdachte, die gisteren al in ons land opgepakt kon worden, nog bezig.  De man zal in de loop van de avond voor de onderzoeksrechter verschijnen, die zal beslissen of hij onder aanhoudingsmandaat wordt geplaatst. Het parket geeft voorlopig geen verdere informatie over zijn verklaringen. Het zal morgen communiceren over de eventuele aanhouding van de man.

(lees voort onder de video)

Taspinar: "Alle betokkenen zijn nu gevonden"

Videospeler inladen...

Wat was er precies gebeurd?

In de nacht van zaterdag op zondag was de politie opgeroepen voor een caféruzie. Drie Nederlanders die bij het relletje betrokken waren, vertrokken eerst te voet en stapten nadien in een taxi. De politie hield de taxi tegen en daarbij opende een van de inzittenden het vuur. Een 38-jarige hoofdinspecteur kreeg daarbij een kogel in het hoofd en overleed ter plaatse.

In de taxi zaten uiteindelijk vijf personen, waarvan er drie betrokken zouden zijn bij het schietincident. Zij zijn nu alledrie gevat. Ook de twee getuigen hebben zich intussen gemeld bij de politie. Ook zij werden gehoord.

Meest gelezen