Videospeler inladen...

Visser die schipbreuk overleeft: "We hebben het reddingsvlot kunnen opblazen, dat was onze redding"

Dirk Coolsaet heeft de schipbreuk van zaterdag overleefd. Samen met twee andere vissers zijn ze erin geslaagd om het reddingsvlot op te blazen en er zich in te hijsen. Een cruiseschip heeft hen na uren ronddobberen opgepikt. Twee andere bemanningsleden haalden het niet.

Stuurman Roger Zoete (60) uit Oudenburg haalde de reddingssloep niet, schipper Kurt Slabink uit Moerkerke ook niet. Zij zijn overleden terwijl het schip kapseisde. De drie andere bemanningsleden slaagden erin om zich vast te klampen aan de romp van het schip en aan een reddingsboei. "Het vlot kwam plots bovendrijven", vertelt Dirk Coolsaet. "De collega die in het water lag, heeft het vlot kunnen pakken, we hebben het tegen het schip kunnen trekken en opblazen. Dan zijn we op het vlot gekropen: dat was onze redding!"

Eeuwig dankbaar

De drie mannen hebben bijna vier uur rondgedobberd in de reddingssloep. Dan heeft een cruiseschip hen opgepikt. "Die mensen waren geweldig!", zegt een dankbare Dirk. "Ze hebben ons opgepikt en verwend, we kregen alles wat we nodig hadden en zij hebben ook voor het papierwerk gezorgd. Alles is vlot verlopen. Ik ben de bemanning van het cruiseschip zo dankbaar!"

Dirk Coolsaet weet nog niet of hij nog terug op zee gaat, daar moet hij nog eens goed over nadenken, zegt hij.

Meest gelezen