Nicolas Lambert

22 nieuwe fietsstraten en extra zones 30 in Rotselaar

Wie in Rotselaar de baan op gaat met de wagen let best goed op. Op heel wat plaatsen mag je maar 30 km per uur rijden, daar waar dat tot voor kort nog 50 was.

Opmerkelijk is de invoering van een zone 30 op de Provinciebaan in het centrum van Rotselaar. Die verbindingsweg loopt dwars door het centrum. Eerdere plannen om de drukke baan via een omleidingsweg te ontlasten van het zware verkeer, botsten op een njet van de buurt. Nu komt er dus een zone 30 vanaf het kruispunt aan de Mena tot aan de flitspaal verderop richting Werchter.

Wezemaal centrum

Ook in het centrum van Wezemaal mag je sinds kort op heel wat plaatsen nog maximum 30 km per uur rijden. Daar gaat het om een proefopstelling die tot eind 2019 geldt. Daarmee wordt ook in een aantal straten éénrichtingsverkeer ingesteld. Ook in het centrum van Rotselaar-Heikant komt er een gelijkaardige proefopstelling waarbij in een deel van de Schoolstraat éénrichtingsverkeer wordt ingesteld om het verkeer rond de school veiliger te maken.

22 fietsstraten

"We willen vooral de schoolomgevingen en de kernen autoluw maken," zegt schepen van mobiliteit Carine Goris. "En dat doen we vooral door de invoering van een hele reeks fietsstraten, waar je sowieso maar 30 km per uur mag rijden." Zo krijgt Rotselaar er na eerder al de Regastraat en de Kapelstraat er in één klap 22 fietsstraten bij. Het gaat om volgende straten:

Werchter

 • Walstraat
 • Rochusstraat
 • Sint-Jansstraat (tussen Jan Bolsstraat en Slagerswegje)
 • Tweebruggenstraat (van kerk tot fietsbrug)
 • Processieweg
 • Hamstraat
 • Veerpont

Rotselaar en Heikant

 • Regastraat (tussen Kerkhofstraat en Holleweg)
 • Schoolstraat (tussen Steenweg op Gelrode en Kerkhofstraat)
 • Bessenlaan (tussen Langestraat tot Heirbaan)
 • Heirbaan (tussen Bessenlaan en Eekhoornlaan)
 • Terheidelaan
 • Sint-Cecilialaan (tussen Torenstraat en Catharinalaan)
 • Catharinalaan
 • Duitsveldbaan
 • Walenstraat
 • Vrijheidsstraat
 • Vijfde Liniestraat - Smidsestraat - Bergstraat (gedeelte in de kern van Rotselaar)

Wezemaal

 • Abdijlaan
 • Kerkebroekstraat
 • Holsbeeksebaan (tussen Kerkebroekstraat en Steenweg op Nieuwrode)
 • Spikstraat

Meest gelezen