Bulletje en Boonestaak gestolen in Boechout: "Aquarel voor de eerlijke vinder"

In het Van Raemdonckpark, in het centrum van de gemeente Boechout, is het beeldje van Bulletje en Boonestaak gestolen. Het bronzen beeldje stond er sinds 2009 en is een eerbetoon aan tekenaar George Van Raemdonck.

Origineel werk

De Boechoutenaar wordt beschouwd als een van de eerste striptekenaars in ons land. Zijn personages Bulletje en Boonestaak verschenen onder meer in de krant Het Volk.  Er werd een beeldje van gemaakt door kunstenaar François Blommaerts, ook uit Boechout. Hij is er het hart van in. "Het geeft een zwaar gevoel en een leegte tegelijk", zegt Blommaerts. "Het is ook een origineel stuk dus ik moet het helemaal opnieuw maken. De gedachten en de spontaniteit die ik er toen heb ingelegd, kan je nu alleen maar gaan imiteren. Ik wil gerust iets in de plaats geven. Dan heeft Boechout het beeld terug en ben ik verlost van dit rotgevoel." De kunstenaar wil een aquarel geven aan de eerlijke vinder. In 2012 is het beeldje al eens beschadigd met graffiti en beledigende taal.

 

Meest gelezen