AP2011

Coca-Cola investeert miljoenen in Antwerpse productie- en distributievestiging

Coca-Cola European Partners investeert 13,7 miljoen euro in de uitbreiding van haar hoogbouwmagazijn in Wilrijk.  Er komt een tweede magazijn van 12 verdiepingen, met een capaciteit van 9400 paletten. 

Op dit moment produceert de frisdrankgigant in Wilrijk elk jaar al zo'n 413 miljoen liter frisdrank. Die blikjes en flesjes komen terecht in winkels in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen en bij verschillende ketens in heel België. Maar die capaciteit wordt dus uitgebreid. De Antwerpse productie en -distributievestiging wordt anderhalf keer zo groot, dat laat Coca-Cola European Partners weten. 

Coca-Cola wil met deze investering van 13,7 miljoen euro niet alleen de portfolio uitbreiden maar ook "sterk inzetten op innovatie, om zowel het aanbod als de keuze voor onze klanten uit te breiden", vertelt Etienne Gossart, Country Director Coca-Cola European Partners.  De financiële injectie zou er ook voor moeten zorgen dat de producten op een efficiëntere manier gestockeerd en geleverd worden. Coca-Cola claimt met deze investering jaarlijks 50.000 transportkilometers te besparen, wat gelijk staat aan 43 ton minder CO2-uitstoot per jaar. 

Meest gelezen