Jongste burgemeester van het land: "Ben op punt gekomen dat ook mijn veerkracht zijn grenzen heeft bereikt"

Burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open VLD) gaat het de komende maanden wat rustiger aan doen. Dat laat hij weten in een filmpje op Facebook. Vanderjeugd doet dat omdat hij gezondheidsklachten had door zijn drukke agenda.

Francesco Vanderjeugd (30) nam na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 de burgemeesterssjerp op in de West-Vlaamse gemeente Staden. Hij werd zo de jongste burgemeester van het land. Maar zijn politieke carrière eist kennelijk zijn tol.

"Momenteel ben ik op een punt gekomen dat ik besef dat ook mijn veerkracht zijn grenzen heeft bereikt en ik de afgelopen jaren te vaak aan mezelf ben voorbijgegaan en te weinig aandacht schonk aan de signalen die mijn lichaam me gaf. Dat laat nu duidelijk zijn sporen na", zegt Vanderjeugd in een filmpje op Facebook, live vanuit het ziekenhuis.

Burgemeester Vanderjeugd trekt zich daarom even terug tot het einde van het jaar. "Ik zal mijn aanwezigheidspolitiek en agenda aanpassen", klinkt het. "Dat wil zeggen dat ik niet op elke uitnodiging zal kunnen ingaan."

Gemeenteraadsverkiezingen niet in gedrang

 

Vanderjeugd blijft optimistisch. Hij hoopt om opnieuw burgemeester te worden na de verkiezingen van 14 oktober. "Ik hoop oprecht dat ik samen met mijn ploeg de komende jaren opnieuw vorm mag geven aan onze gemeente en we een vervolg mogen breien aan wat we de voorbije jaren - soms in extreem moeilijke omstandigheden - samen hebben gepresteerd."

Meest gelezen