Videospeler inladen...

Giel Coopman is jobstudent van het jaar

Giel Coopman mag zich voortaan jobstudent van het jaar noemen. De jongeman (22) komt uit Maarkedal, bij Ronse, en werkt bij een tuinaannemer. Daar helpt hij mee met zowel de aanleg als het onderhoud van tuinen. 

In één van de tuinen waar hij aan het werk is, kreeg Giel Coopman zijn onderscheiding. Coopman studeerde net af als ingenieur mechanica en en is na jaren aan zijn laatste job toe bij tuinbedrijf De Keyzer Tuin en Landschappen. "Hij werkt hier al sinds zijn vijftiende, we zullen hem missen. Hij is een sterke en gevredeven landbouwerszoon, heeft handen aan zijn lijf, llgt goed in de ploeg. Hij verdient deze pluim", zegt zaakvoerder Philippe De Keyzer.

De verkiezing is een samenwerking tussen UNIZO en dienstengroep Liantis. Niet zomaar want ze willen het belang onderstrepen van jobstudenten voor de economie. "Het helpt werkgevers om flexibel pieken op te vangen, om werk te verzetten op momenten wanneer medewerkers moeilijk te vinden zijn én om tijdelijke afwezigheden op te vangen", zegt Dany Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO. "We willen daarom een soepel statuut voor jobstudenten."

Studentenarbeid in cijfers

Meer en meer werkgevers doen een beroep op jobstudenten, vorig jaar al 27 procent van alle werkgevers. Dat is dus meer dan een kwart. Koploper is de horeca, waar 77 procent van de werkgevers met studenten werken.

Binnen de retail (supermarkten, winkelketens, kleinere winkels...) doet 1 op de 4 een beroep op jobstudenten. De tuin- en tuinbouwsector (waar de laureaat werkt) is goed voor 36 procent.

De gemiddelde jobstudent is 21 jaar. En vrouwelijke jobstudenten zijn in de meerderheid: 57 procent om exact te zijn.

Meest gelezen