"Blote ninja" maakt korte metten met autodief

"Iemand probeerde gisterenavond onze auto te stelen. Maar de idioot had zich vooraf niet gerealiseerd dat mijn verloofde een blote ninja is. Hij zal zoiets in de toekomst dus niet meer proberen." Met deze mededeling publiceerde Nicola Baldwin een filmpje op haar Facebookpagina, nadat iemand midden vorige week hun auto in de Britse stad Newcastle had proberen te stelen. Maar dat was dus buiten verloofde Stephen Cullen gerekend, die, toen hij het alarm van de auto hoorde afgaan, onmiddellijk wilde ingrijpen en daarbij zonder kleren naar buiten stormde. De bewakingsbeelden gingen daarna snel viraal.

Cullen zat samen met zijn vriendin in de slaapkamer naar de televisie te kijken, toen hij plots het geluid van het alarm van zijn Range Rover hoorde. Reden voor de 'naked ninja' om in actie te treden:

De 29-jarige Cullen, die zijn kost verdient als dakwerker, mocht zijn 'heldendaad' op diverse Britse nieuwswebsites toelichten: "Die auto is mijn oogappel. Ik zou nooit toelaten dat iemand hem zou stelen."

"Toen de dief merkte dat ik helemaal naakt was, wist hij niet waar hij zijn handen moest houden."

De dief bleek een 17-jarige te zijn die te diep in het glas gekeken had. Cullen besloot geen klacht tegen de tiener in te dienen. Cullen: "De jongeman bleef maar, eens ik hem tegen de grond gegooid had, zeggen van "Het spijt me! Het spijt me!" Zo jong dat hij nog was. Omdat ik vind dat iedereen een 2e kans verdient, hebben we besloten het hierbij te laten." Ook al kon de politie de jongeman later identificeren, toch werd er dus geen klacht tegen hem ingediend.

Meest gelezen