Man die Franse studente op straat in het gezicht sloeg, is opgepakt

Een jonge man die ervan wordt verdacht dat hij vorige maand op straat in Parijs een vrouw in het gezicht sloeg, is opgepakt door de politie. Hij zit in voorlopige hechtenis. De vrouw, een studente, moet hem morgen gaan identificeren bij de politie in Parijs. 

Een golf van geschokte reacties brak los toen de Franse Marie Laguerre vorige maand op de sociale media beelden deelde waarop te zien is hoe ze bij klaarlichte dag in Parijs door een man in het gezicht wordt geslagen. De beelden zijn gemaakt door een bewakingscamera vlakbij het caféterras waar de feiten zich afspeelden.

Laguerre was op weg naar huis toen ze een jonge man kruiste die seksuele toespelingen maakte. Toen ze hem antwoordde met "ta gueule" (hou je bek), gooide de man een asbak in haar richting en sloeg hij haar daarna hard in het gezicht. 

De vermoedelijke dader is nu opgepakt en zit in voorlopige hechtenis. De vrouw wordt morgen in het politiekantoor in Parijs verwacht om hem te identificeren, vertelt ze aan franceinfo. Momenteel is ze nog met vakantie in het buitenland.

Meest gelezen