Nieuwe onafhankelijke partij in Leuven

In Leuven is vandaag een nieuwe onafhankelijke burgerpartij voorgesteld: 'Liever Leuven'. Zo heet de partij die ook met de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober erbij zal zijn.

De onafhankelijke burgerpartij 'Liever Leuven' wil een tegengewicht bieden aan de klassieke partijen die volgens lijsttrekker Laurent Goethals 'meer nadruk leggen op nationale thema's dan op originele ideeën voor hun stad'. Daarom focust de nieuwe stadspartij niet op grote thema's als armoede en veiligheid, maar doet ze een aantal concrete voorstellen om het leven in Leuven aangenamer te maken.

"Meer Leuvens geluk"

"We gaan voor meer dagelijks Leuvens geluk", vertelt lijsttrekker Laurent Goethals. "We vinden dat het leven voor de Leuvenaars aangenamer gemaakt moet worden. Er moet bijvoorbeeld milder opgetreden worden met parkeerboetes. Iedereen zou eerst een waarschuwing moeten krijgen en pas een volgende keer een echte boete."

De partij wil ook een noodplan voor herstelling van de voetpaden en straten en net zoals in steden als Brugge wil men elke inwoner jaarlijks 50 keer gratis laten parkeren op een te betalen bovengrondse parkeerplaats. Ook willen ze geen bussen meer op de Grote Markt.

Wie er nog op de lijst staat, wordt pas bekend gemaakt wanneer de lijst ingediend moet worden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Meest gelezen