Ouders niet meer welkom langs trainingsveld in Dilbeek

Bij voetbalclub VC Groot-Dilbeek mogen de ouders niet meer langs de zijlijn staan als hun kinderen trainen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Het jeugdbestuur nam de beslissing op vraag van de trainers. Die zijn het geroep en de tussenkomsten van sommige ouders beu.

"Het probleem is dat ouders zich vaak niet kunnen beheersen langs de zijlijn", zegt Steve Goethaert van de club. "De kinderen zijn vaak kop van jut tijdens trainingen en wedstrijden. De ouders gedragen zich dan als coach, ze geven ook nog eens kritiek op die coach en dat is soms erg verwarrend voor de kinderen." Ook laten ouders regelmatig afval en glazen flesjes langs het voetbalterrein liggen wat gevaarlijk kan zijn voor de voetballers. De ouders kunnen de trainingen wel blijven volgen maar dan vanop een platform op zo'n 15 meter van het veld. Bij VC Groot-Dilbeek spelen zo'n 340 jeugdvoetballers.

Meest gelezen