Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Sterarchitect Renzo Piano wil brug van Genua heropbouwen

Sterarchitect Renzo Piano, zelf afkomstig van Genua, heeft zich kandidaat gesteld om de deels ingestorte brug in zijn geboortestad herop te bouwen. "Sinds de ramp denk ik aan niets anders meer", zegt de architect in de Italiaanse media.

Renzo Piano (80) liet vandaag een schaalmodel zien aan de gouverneur van de regio Ligurië. "Hij heeft zichzelf vrijwillig aangemeld, als een Genuees die bekwaam is in dit domein, om de stad een project te bieden om de Morandi-brug herop te bouwen", zegt Giovanni Toti, die ook beklemtoonde dat dat niet overhaast moet gebeuren.

Piano is een van de beroemdste architecten ter wereld. Hij ontwierp onder meer het Centre Pompidou in Parijs (samen met Richard Rogers), de Potsdamer Platz in Berlijn en The Shard in Londen, het hoogste gebouw van Europa.  

Overheid moet heropbouw in handen nemen

De Italiaanse regering is niet van plan om de wederopbouw van de ingestorte brug over te laten aan Autostrade per l'Italia, de uitbater van de snelweg. "De snelweguitbater moet het geld investeren, maar de overheid zal de brug heropbouwen", heeft minister van Transport Danilo Toninelli vandaag gezegd.

Dat het geld moet komen van de snelweguitbater, is niet meer dan normaal, herhaalde de minister. "Iets anders doen zou een gebrek aan respect zijn tegenover de families van de slachtoffers en de inwoners van de stad."

Meest gelezen