Verdachte dodelijke schietpartij Spa was onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen

De Nederlandse verdachte van de dodelijke schietpartij in Spa, die zondagochtend werd opgepakt, is aangehouden voor moord op een agent en poging tot moord op de collega van de overleden agent. Dat laat het parket van Luik, afdeling Verviers, weten. Het wapen waarmee geschoten is, is nog niet gevonden. De 36-jarige verdachte zou zich niets van de feiten herinneren. 

Zondagochtend werd de Nederlandse verdachte opgepakt in Spa. Hij werd die dag zelf en de dag erop ondervraagd, maar hij verklaarde aan de politie dat hij een zwart gat heeft tussen het moment waarop hij het café in Spa verliet, en het moment waarop hij zijn toevlucht zocht in de bossen van Spa. Volgens het parket wijst alles er tot nu toe op dat de man onder invloed was van een cocktail van alcohol, drugs en medicijnen. Voor de onderzoeksrechter riep hij zijn zwijgrecht in. Hij is nu aangehouden voor de moord op de agent en poging tot moord op de collega van de overleden agent. 

Intussen heeft het parket ook de overlevering gevraagd van de twee verdachten die in Nederland zijn opgepakt. Zij zaten ook in de taxi op het moment dat er geschoten werd op de politieagent. Er moet nog onderzocht worden welke rol zij gespeeld hebben bij de feiten. Verder zullen ook nog verschillende getuigen verhoord worden, zoals de twee andere mannen die door de taxi opgepikt werden. Eén van de twee is de broer van de eerste verdachte, de andere is een vriend.

Het wapen dat gebruikt werd bij de schietparij, is nog niet gevonden. 

Wat is er precies gebeurd?

In de nacht van zaterdag op zondag was de politie opgeroepen voor een caféruzie. Drie Nederlanders die bij het relletje betrokken waren, vertrokken eerst te voet en stapten nadien in een taxi. De politie hield de taxi tegen en daarbij opende een van de inzittenden het vuur. Een  hoofdinspecteur van 38 kreeg daarbij een kogel in het hoofd en overleed ter plaatse.

In de taxi zaten uiteindelijk vijf mensen, waarvan er drie betrokken zouden zijn bij het schietincident. Ook de twee getuigen hebben zich intussen gemeld bij de politie.

Meest gelezen