Vijf vermoedelijke terroristen gedood bij raid in Egypte

De Egyptische veiligheidsdiensten hebben maandag vijf vermoedelijke terroristen gedood tijdens een raid. Dat meldt het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens het ministerie hield de groep zich schuil in bergachtig gebied in Sohag, een provincie in het zuiden van het land.

De veiligheidsdiensten trokken maandagochtend erg vroeg naar de schuilplaats van de mannen, waarna een vuurgevecht losbarstte. Vijf verdachten werden daarbij gedood. De politie nam daarna wapens en kogels in beslag.

In Egypte is er een toename van geweld tegen veiligheidsdiensten, vooral in de noordelijke Sinaï, sinds het leger president en Moslimbroeder Mohammed Mursi in 2013 afzette.

In februari van dit jaar kondigden de autoriteiten een grote operatie aan tegen "alle terroristen en criminele organisaties", voornamelijk in de Sinaï.

Meest gelezen