Vlaamse regering maakt 150.000 euro vrij voor noodhulp aan Rohingyakinderen

De Vlaamse regering trekt 150.000 euro noodhulp uit voor de opvang van Rohingya-kinderen in vluchtelingenkampen in Bangladesh. Dat meldt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).

De Rohingya zijn een moslimminderheid in Myanmar. Afgelopen jaar werden ze er met geweld verdreven en tienduizenden van hen verblijven nu in buurland Bangladesh.

Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, waarschuwde onlangs voor de precaire toekomst van de kinderen in de kampen en deed een omroep om fondsen te werven. Het geld moet dienen voor onderwijsacties.

"Vlaanderen wil Unicef en de Rohinyakinderen in vluchtelingenkampen hierin ondersteunen en een verloren generatie helpen voorkomen. Zonder degelijk onderwijs hebben de kinderen niet de kennis en vaardigheden om een toekomst op te bouwen", zegt Vlaams minister-president Bourgeois, die ook bevoegd is voor buitenlands beleid.

De Vlaamse regering maakt ook 150.000 euro noodhulp vrij voor de bestrijding van de Ebola-uitbraak in Congo. Dat geld gaat naar het actieplan van de Internationale Federatie van het Rode Kruis. 

Meest gelezen