Videospeler inladen...

300 dode dwergschildpadden ontdekt aan de zuidelijke kust van Mexico

Aan de zuidelijke kust van Mexico zijn 300 schildpadden dood teruggevonden. De dieren raakten verstrikt in vissersnetten en zijn wellicht gestikt. Het gaat om dwergschildpadden die volgens de Mexicaanse autoriteiten met uitsterven bedreigd zijn.

De dwergschildpad of warana is familie van de zeeschildpadden en heeft -zoals de naam verraadt- een kleiner schild van ongeveer 75 centimeter, en weegt 45 kilogram. Van de maand mei tot september passeren ze langs de kusten van verschillende Mexicaanse staten om hun eieren te leggen. 

De honderden dode dieren werden gevonden bij de kust van Barra de Colotepec. Ze dreven op rijen in zee (zie foto). Heel wat schildpadden waren al aan het ontbinden toen vissers ze vonden.

Eerder deze maand stelde Mexico een onderzoek in naar de dood van 133 zeeschildpadden. Deze werden tussen 24 juli en 13 augustus aangetroffen in Puerto Arista. Vermoedelijk is de doodsoorzaak te zoeken bij vishaken of schadelijke algen.

Mexico heeft een programma lopen om de bedreigde zeeschildpadden te beschermen. Wie de reptielen doodt, riskeert een veroordeling.

Belga
Videospeler inladen...

Meest gelezen