"Beautiful boy", Amerikaans debuut van Felix Van Groeningen, sluit Film Fest Gent af

De film "Beautiful boy" van Felix Van Groeningen met Timothée Chalamet en Steve Carell wordt de slotfilm van de 45e editie van Film Fest Gent. De film wordt volgende week voorgesteld in Toronto en zal dan in Gent zijn Belgische première beleven, in aanwezigheid van de regisseur. Voor Van Groeningen is het zijn Amerikaanse debuut.

"Beautiful boy" is het Engelstalige debuut van Felix Van Groeningen, de regisseur van "The broken circle breakdown" en "De helaasheid der dingen". "Beautiful boy" is gebaseerd op de memoires van journalist David Sheff, over de strijd die zijn zoon leverde tegen een zware drugsverslaving.

De vader wordt gespeeld door Steve Carell, de zoon door rijzende ster Timothée Chalamet, die vorig jaar een Oscarnominatie kreeg voor zijn prachtige werk in "Call me by your name". 

"Krankzinnige maar bevredigende ervaring"

Felix Van Groeningen zegt in een eerste reactie ontzettend blij te zijn dat hij zijn film in Gent aan het Belgische publiek kan voorstellen: "Na mijn vorige films was ik klaar voor een avontuur in het buitenland. Het was een lange weg maar een ongelooflijke ervaring, maar vooral: ik ben heel fier op deze film, een menselijk en zeer ontroerend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten."

Hoofdrolspeler Timothée Chalamet zei eerder dit jaar in een interview met VRT NWS dat hij het "een eer" vond om met Felix Van Groeningen samen te werken: "Het was een krankzinnige maar bevredigende ervaring. Felix is echt een genie."

"Beautiful boy" gaat volgende week in wereldpremière op het festival van Toronto. De Belgische première vindt dus plaats op de slotavond van Film Fest Gent, op 19 oktober. Vanaf 21 november speelt de film in de Belgische bioscopen.

Bekijk hier de trailer van "Beautiful boy":

Meest gelezen