Bijzondere vondsten opgegraven in Nieuwkerke

In Nieuwkerke bij Heuvelland zijn er waardevolle archeologische vondsten gedaan. Onderzoekers vonden onder andere sporen uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen en de Eerste Wereldoorlog.

Aardappelverwerkingsbedrijf Claerebout Potatoes wil in Nieuwkerke een nieuwe toegansgweg tot het bedrijf aanleggen, om het zware verkeer uit de dorpskern te houden. Maar bij de voorbereidende werken hebben archeologen objecten gevonden die stammen uit de prehistorie, de Romeinse tijd, de middeleeuwen en de Eerste Wereldoorlog.

Bijzondere vondsten

Het gebeurt vaker dat er sporen uit verschillende periodes gevonden worden, maar toch zijn de vondsten in Nieuwkerke bijzonder. In Nieuwkerke liggen er veel sporen op een kleine oppervlakte. Dat maakt deze opgraving wel heel opvallend.

Nu komt er een grondig archeologisch onderzoek. Hoelang die opgravingen zullen duren, kan de archeoloog niet zeggen. Dat zal moeten blijken. Wanneer de weg dan kan worden aangelegd is dus ook nog een vraagteken.

Meest gelezen