2016 Tim de Waele

CD&V zet jongeren op de kieslijst in Antwerpen

Op de lijst van CD&V Antwerpen voor de gemeenteraadsverkiezingen is 40 procent van de kandidaten 35 jaar oud of jonger. De partij wil in Antwerpen ook met enkele specifieke voorstellen naar de kiezer trekken om de stad aantrekkelijker te maken voor jongeren. Zo vraagt CD&V net als Jong Vld om (opnieuw) meer nachtbussen en -trams te voorzien zodat evenementen en concert- en feestzalen beter bereikbaar worden.

Eerder raakte al bekend dat met Sam Voeten (4), Zola Dorjbayar (6), Soufiane Amrani (7), Patrick Janssen (9) en Helena Caluwé (10) vijf twintigers of jonge dertigers een plaats in de top tien van de lijst krijgen en dat Vlaams parlementslid Orry Van de Wauwer, 30 jaar, lijstduwer wordt. Verder op de lijst duiken ook onder meer voormalig Chirojeugd Vlaanderen-voorzitter Tom Herremans en Antwerps Studentenoverleg-voorzitter Wietse Janssens op.

"We verwelkomen 22 geëngageerde jonge kandidaten met visie en ambitie voor Antwerpen", zegt lijsttrekker Kris Peeters. "Na hun jarenlange ervaring bij verschillende organisaties kiezen ze voor politiek engagement. Een duidelijke keuze voor CD&V Antwerpen, voor een wereldstad op mensenmaat."

Meer fuifruimtes

CD&V pleit meteen ook voor enkele maatregelen om Antwerpen aangenamer te maken voor jongeren. Zo wil de partij meer fuifruimtes creëren, nachtelijk openbaar vervoer voorzien zodat jongeren veilig thuis geraken, stille ruimtes waar studenten mogen blokken het hele academiejaar openstellen, jongerenorganisaties ervaringen laten uitwisselen en een maandelijkse hackathon organiseren waar jongeren kunnen brainstormen over stedelijke uitdagingen. 

Meest gelezen