Videospeler inladen...

Duizenden op de vlucht na dambreuk in Myanmar

In centraal Myanmar is een dam gebroken, waardoor twee dorpen zijn overstroomd. Ondertussen zijn er al meer dan 5.000 inwoners geëvacueerd. Voorlopig zijn er nog geen dodelijke slachtoffers. 

De snelweg die de twee grootste steden van Myanmar verbindt, Yangon en Mandalay, is onderbroken door een ingestorte brug. Foto's op sociale media tonen hoe soldaten de inwoners op geïmproviseerde bamboevlotten en kajaks evacueren. Ook hoe ze kinderen en ouderen door de kniediepe overstroming dragen.     

De vicepresident van het land, Henry Van Thio, en legerchef Min Aung Hlaing hebben de plaats in de loop van de dag al bezocht. De hulpdiensten richten intussen noodkampen op voor de getroffenen, die ook in kloosters worden opgevangen.

Myanmar wordt dit jaar bijzonder geplaagd door het moessonseizoen. Sinds juli vielen er al minstens 11 doden en moesten 100.000 mensen hun woning verlaten.

AFP or licensors

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen