Videospeler inladen...

Franse vissers gooien met stenen en rookbommen naar Britten in conflict over sint-jakobsschelpen

Er is een conflict aan de gang tussen Britse en Franse vissers in het kanaal voor de kust van Normandië. Daar wordt gevist op sint-jakobsschelpen maar de Fransen doen dat pas vanaf oktober om het voortbestaan van de schelpen niet in gevaar te brengen. De Britten mogen in Franse wateren vissen en doen dat het hele jaar door.

Voor de Franse vissers was de maat afgelopen maandag vol. Ze verzamelden met zo’n 40 boten om te protesteren tegen wat zij de Britse plundering noemen en gooiden met stenen en rookbommen naar hun Britse rivalen.

De Britten mogen nochtans vissen op sint-jakobsschelpen in de wateren voor de Normandische kust. Maar ze doen dat het hele jaar door terwijl de Fransen pas op 1 oktober beginnen om het voortbestaan van de schelpen niet in gevaar te brengen. 

Het conflict is niet nieuw maar de voorbije jaren werd er telkens een regeling getroffen. Dit jaar weigerden de Fransen dat te doen. 
Niemand raakte gewond maar de Britse vissers willen wel bescherming vanaf nu. 

Bekijk hier de straffe beelden

Videospeler inladen...

Meest gelezen