Gemeentesecretaris Kampenhout ontslagen wegens ongepast seksueel gedrag op het werk

De gemeentesecretaris van Kampenhout is ontslagen. Dat heeft de gemeenteraad beslist na verschillende klachten over ongewenst seksueel gedrag op het werk. Die zijn nu allemaal onderzocht. De man was eerder al op non-actief gezet.

Eerder was de gemeentesecretaris van Kampenhout al op non-actief gezet wegens ongewenst seksueel gedrag op het werk. Er kwamen verschillende klachten over hem binnen en die zijn nu allemaal onderzocht. Alle betrokken personen zijn ondervraagd, ook de gemeentesecretaris zelf. Daarop heeft de gemeenteraad maandagavond  beslist om de secretaris te ontslaan. Zelf heeft hij altijd ontkend.

De gemeentesecretaris wenst voorlopig ook niet te reageren. "Ik heb het ontslag ook via de pers moeten vernemen. Zodra mijn raadsman en ik de beslissing en inhoudelijke motieven hebben kunnen inkijken, zullen wij ten gepasten tijde reageren."

De gemeentesecretaris is ook actief in de gemeentepolitiek van Lennik. Daar was hij tot voor kort voorzitter van CD&V maar om de sereniteit te bewaren, bood hij daar enkele maanden geleden al zijn ontslag aan. Zelf stelt hij zich vragen bij de timing van de beslissing van de gemeenteraad, anderhalve maand voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Meest gelezen