Halal-slagerij in Kortrijk moet dicht

De islamitische slagerij aan de rotonde de Appel in Kortrijk moet een maand de deuren sluiten. Dat moet omdat de uitbater verdacht wordt van illegale tewerkstelling.

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne besliste gisterenavond dat de slagerij moet sluiten. De beslissing komt er na een onderzoek van de politie. Een buur van de slagerij verwittigde de politie een maand geleden al omdat hij 's nachts licht zag in de winkel en dat verdacht vond. Toen de politie langs ging, bleek dat er mensen illegaal werkten. Zij werden ook uitgebuit, want zij kregen alleen eten en drinken, geen loon. De zaak moest eerder ook al eens dicht na controles van het Federaal Voedselagentschap op de voedselveiligheid.

Strengere controles

Het is niet de eerste winkel in Kortrijk die dicht moet. De politie heeft eerder al een Turkse bakker en een Oosterse supermarkt moeten sluiten omdat ze niet in orde waren met de regels. Volgens de burgemeester worden die winkels niet per se geviseerd. De controles zijn gewoon strenger geworden nadat het politiereglement onlangs werd aangepast. De politie gaat ter plaatse als er vermoedens zijn van inbreuken tegen de openbare orde.

Meest gelezen