Videospeler inladen...

Leopold II-tunnel en Hallepoorttunnel vanaf dit weekend weer open voor het verkeer

Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar gaan twee Brusselse tunnels opnieuw open voor het verkeer. Vanaf zaterdag 1 september kan het verkeer opnieuw door de Leopold II-tunnel. En in de Hallepoorttunnel zijn vanaf vrijdag opnieuw vier baanvakken beschikbaar. 's Nachts blijven de tunnels wel nog gesloten voor werken, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

"Zoals eerder beloofd kunnen we voor aanvang van het schooljaar weer enkele tunnels openen", legt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit uit. "De Hallepoorttunnel gaat vrijdag 31 augustus om 6 uur 's morgens al open. Voor de Leopold II-tunnel gebeurt dat een dag later, op zaterdag 1 september."

Opgelet: beide tunnels zullen enkel overdag weer open zijn. "Ze blijven gesloten tussen 22 uur en 6 uur om verder te werken. In de Hallepoort is dat elke nacht het geval, in de Leopold II-tunnel geldt dat voor de nachten tussen zondagavond en donderdagavond. Want beide tunnels worden volledig gerenoveerd, het gaat hier niet om wat oplapwerken, wel om de vervanging van elektriciteit en verlichting en verluchting bijvoorbeeld."

(lees verder onder de grafiek)

Leopold II-tunnel ook de komende zomers nog in de steigers

De Leopold II-tunnel was sinds het begin van de zomervakantie volledig afgesloten voor de verwijdering van asbest. "Voor de zomer werd er 's nachts al gewerkt, om de grote renovatie van de tunnel voor te bereiden. Want ook de komende twee zomers zal er nog gewerkt worden in de Leopold II-tunnel. Dan wordt het wegdek, ongeveer 50.000 m² volledig gerenoveerd", legt Paemen uit. "We hebben de werken zo georganiseerd, in de hoop zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor de automobilisten."

De Leopold II-tunnel is met zijn 2,6 kilometer de langste tunnel van ons land. Dagelijks pendelen er zo'n 40.000 voertuigen door.

Meest gelezen