Lijst van burgemeester Somers kondigt groene projecten aan: "Mechelen moet fietsstad van Vlaanderen worden"

"Mechelen 2030: Vernieuwen en vergroenen". Twee maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen komt de lijst van huidig burgemeester Bart Somers VLD-groen-M+ met een plan en een slogan. Het plan bevat zestien opvallend groene projecten die binnen twaalf jaar moeten worden afgewerkt.

"Sommige projecten zijn al opgestart. Anderen zijn nieuw", legt huidig burgemeester Bart Somers (Open VLD) uit. "Het is onze ambitie om van Mechelen de fietsstad van Vlaanderen te maken", klinkt het bij Marina De Bie, Mechels schepen voor Groen. In september maakt de lijst VLD-groen-M+ zijn volledige programma bekend. 

We zetten enkele van de voorgestelde projecten op een rij: 

  • De "fietsostrade" van Antwerpen naar Mechelen wordt doorgetrokken naar Brussel. 
  • Het centraal station wordt voltooid. 
  • Op de site Stuivenberg komt een groot stadsbos van "minimum vijftig hectaren, het dubbel van wat tot nu toe gepland was."
  • De Chiro van Hombeek krijgt een nieuw speelbos.
  • De sociale woningen aan Neerheide worden vernieuwd, waarbij het park Pennepoel wordt uitgebreid.
  • VLD-groen-M+ belooft dat het Bos van Loos "maximaal wordt behouden" bij de nieuwe plannen voor Spreeuwenhoek.
  • De lijst belooft een "fietsring met kwaliteitsvolle fietspaden, zoals op de Speecqvest, met een Hogeschoolplein aan Thomas More, een verlaagde brug aan het Keerdok, een eiland van groen rond de Brusselsepoort."

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober komen Open VLD, Groen en de onafhankelijke groep M+ samen op in Mechelen. Net zoals in 2012 heet de lijst VLD-groen-M+ . De lijst wordt getrokken door huidig burgemeester Bart Somers (Open VLD). Kristof Calvo, kamerlid voor Groen, is lijstduwer. In totaal bevat de lijst 20 liberalen, 15 groenen en 8 onafhankelijken. Open VLD liet vorige week al blijken dat ze op haar "sterburgemeester" Somers rekent om opnieuw de sjerp te leveren. 

Meest gelezen