Videospeler inladen...

Michaël Van Droogenbroeck en Xavier Taveirne: "Of hoe dit gesprek altijd uitkomt bij ons gewicht"

Vanaf maandag 3 september presenteren Michaël Van Droogenbroeck en Xavier Taveirne week om week "De Ochtend" met respectievelijk Sara Vandermosten en Benedikte Coussement. Wij brachten de gastheren van "De ochtend" samen om vooruit te blikken op het gloednieuwe radio- én tv-seizoen. 

Veel tijd om te wennen aan de nieuwe job hebben ze niet, want de gemeenteraadsverkiezingen loeren al om de hoek. "En dan heb je al de coalitievormingen en de campagne voor de verkiezingen van volgend jaar", zegt Van Droogenbroeck. Ook voor Taveirne worden het drukke weken. "Ik kijk er alleszins naar uit om opnieuw "De ochtend" te presenteren, net als de presentatie van "Het journaal laat." 

Niet alleen zullen ze "De ochtend" op Radio 1 presenteren, ook voor Canvas hebben Van Droogenbroeck en Taveirne een documentairereeks gemaakt.

In "De val, 10 jaar na de crisis", herinnert Michaël Van Droogenbroeck ons aan de crisisperiode in 2008, toen de ene financiële instelling na de andere dreigde om te vallen. "De reeks vertelt ons hoe bepaalde oplossingen tot stand zijn gekomen en welke dingen voor het publiek verborgen bleven", aldus Van Droogenbroeck die voor de reeks onder meer naar Italië en IJsland reisde.

In "Voor de mannen" praat Xavier Taveirne met de eerste generatie mannen die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo. "Hun verhalen zijn grappig, intens, soms verdrietig maar altijd eerlijk. Het is belangrijk dat we ze vertellen, omdat het inzicht geeft in een wereld die voor veel mensen onbekend is", aldus Taveirne.

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen