"Mingat", "Mo vint" en "Kissack": daar is het "West-Vlaams" in het buitenland weer!

Naar jaarlijkse gewoonte sturen tal van West-Vlamingen op reis in het buitenland foto's van "West-Vlaamse" woorden in andere talen naar de provincie West-Vlaanderen. Die heeft de mooiste inzendingen op haar Facebookpagina geplaatst. Een bloemlezing.

Het West-Vlaams is een wereldtaal, tenminste als het aantal "West-Vlaamse" woorden dat in andere talen opduikt de maatstaf is. Al verschillende zomers vraagt de provincie West-Vlaanderen haar inwoners die in het buitenland op reis gaan lokale opschriften die verdacht West-Vlaams lijken te fotograferen en op te sturen.

De beste inzendingen krijgen een plekje op de Facebookpagina van de provincie. Vandaag nog verscheen zo een opvallende foto van de verhuurdienst "Mingat" in Frankrijk. De afgelopen weken kwamen onder meer "Kissack" in Californië, "Mo vint" in New York en (dichter bij huis) "Wok welcome" in Beauraing nabij Namen aan de beurt:

Meest gelezen