Video player inladen ...

Minstens 2 gewonden bij schietpartij aan snelwegparking Jabbeke: 8 mensen opgepakt

In de buurt van de snelwegparking in Jabbeke, in West-Vlaanderen, is vannacht een schietpartij geweest tussen transmigranten. Daarbij raakten zeker twee mensen gewond. Eén van hen, een Soedanees, heeft een schotwonde in het been. De politie kon acht mensen oppakken.

Het parkeerterrein in Jabbeke, in de richting van Frankrijk, staat al langer bekend als een plaats waar transmigranten samenkomen. Ze proberen er in een vrachtwagen te kruipen, en zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Daar zou vannacht een ruzie onder transmigranten uit de hand gelopen zijn. Daarbij is geschoten.

De politie kwam rond 1 uur vannacht ter plaatse, na een melding van een buurtbewoner dat er veel tumult te horen was. De agenten troffen er een grote groep transmigranten aan. De meesten liepen meteen weg. Onder hen zaten heel wat Irakezen en Soedanezen. 

"Ik kan bevestigen dat er een schietincident heeft plaatsgevonden binnen een groep transmigranten, of tussen meerdere groepen transmigranten. Maar voorlopig is het erg onduidelijk wat er precies gebeurd is", zegt Yves Segaert-Vanden Bussche van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. "Er is sprake van minstens twee gewonden. Van de dader of daders is voorlopig geen spoor." Eén Soedanees heeft een schotwonde in het been en wordt vanmiddag nog geopereerd, de andere raakte lichtgewond. Hij mag vandaag al het ziekenhuis verlaten.

De politie is vanmorgen een zoekactie met een helikopter gestart, en heeft intussen acht mensen kunnen oppakken. 

Bekijk hier het item uit het Journaal van 19 uur

Video player inladen ...