Videospeler inladen...

President Trump waarschuwt Google, Twitter en Facebook: "Jullie begeven je op gevaarlijk terrein"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de internetbedrijven Google, Twitter en Facebook gewaarschuwd, nadat hij eerder op de dag enkel Google er al van had beschuldigd zoekresultaten te manipuleren. "Google, Twitter en Facebook, ze begeven zich op heel erg gevaarlijk terrein en ze moeten voorzichtig zijn", zei Trump aan journalisten in het Witte Huis. Google ontkent de insinuaties met klem.

"Wat Google en andere bedrijven aan het doen zijn - kijk maar naar wat er aan de hand is op Twitter en bij Facebook - ze kunnen maar beter voorzichtig zijn, want je kan dat mensen niet aandoen", zei Trump in de marge van een ontmoeting met FIFA-baas Gianni Infantino in de Oval Office. "We hebben letterlijk duizenden en duizenden klachten die binnenkomen."

We hebben letterlijk duizenden klachten die binnenkomen

Eerder had de Amerikaanse president op Twitter al uitgehaald naar Google. "Zoekresultaten naar "Trump News" laten enkel de meningen of verslaggeving van Fake News Media zien", klonk het. "Met andere woorden: ze hebben ze gemanipuleerd." Volgens de president worden Republikeinse, conservatieve en "eerlijke" media stilgezwegen. Het was niet de eerste keer dat Trump stelde dat sociale media bepaalde stemmen negeren.

Google: "We zetten geen politieke agenda"

Google pikt de insinuaties van Trump niet. "De zoekfunctie wordt niet gebruikt om een politieke agenda te zetten. We manipuleren onze zoekresultaten niet voor een politieke ideologie", stelt het bedrijf in een mededeling aan Business Insider.

Google laat de zoekfunctie werken "op basis van belangrijkheid en kwaliteit", luidt het. ""We werken er continu aan om Google Search te verbeteren."  

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen