Videospeler inladen...

Rode Kruis Vlaanderen herenigt mensen met vermiste familie

Rode Kruis Vlaanderen geeft vandaag het startschot voor RestoringFamilyLinks.be. Met die nieuwe site kunnen gebruikers snel en eenvoudig contact opnemen met hun vermiste familieleden in gebieden die worden getroffen door conflicten of natuurrampen.

Op een snelle en eenvoudige manier op zoek gaan naar vermiste familieleden, bijvoorbeeld na een conflict of natuurramp, daar moet deze gloednieuwe website dus bij helpen. De website bevat ook een tool voor mensen die in aanmerking komen voor gezinshereniging.

RestoringFamilyLinks.be is zo gemaakt dat het ook op mobiele toestellen vlot te raadplegen valt en dit in acht talen. Naast de Nederlandse, Franse en Engelse versie van de website, is hij toegankelijk in het Pasjtoe en Dari (Afghanistan en Pakistan), Tigrinya (Ethiopië en Eritrea), Somalisch (Somalië, Ethiopië, Kenia en Djibouti) en Arabisch.

“Vorig jaar werden er 257 nieuwe opsporingszaken opgestart", meldt het Rode Kruis. "Waarvan 79 positief zijn afgesloten. Daarnaast werden 340 nieuwe dossiers voor gezinshereniging geopend en 67 Rode Kruisberichten verstuurd. Vooral Afghanen, Eritreeërs, Somaliërs en Guineeërs doen voor deze diensten beroep op Rode Kruis Vlaanderen.”

Het Rode Kruis is al tachtig jaar lang gespecialiseerd in het opsporen van mensen via de dienst Tracing. Omdat de organisatie zowat wereldwijd actief is, beschikt het Rode Kruis dan ook over een uitgebreid netwerk. De lanceringsdatum van de website is niet toevallig gekozen, want vandaag is het de Internationale Dag van de Vermisten.

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen