Het House on the Embankment in Moskou (archieffoto).

Belgische zakenman sterft na val uit flatgebouw in Moskou

In Moskou is de Belgische zakenman Bruno Charles De Cooman overleden nadat hij uit een flatgebouw was gevallen. Dat bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken aan VRT NWS. Over de omstandigheden van zijn dood heerst grote onduidelijkheid, maar de politie gaat niet uit van een misdrijf.

"Zijn lichaam is gevonden op straat met de karakteristieke kenmerken van een val van een grote hoogte." Zo citeert het Russische persagentschap TASS de politie van Moskou over het overlijden van Bruno Charles De Cooman. Sinds een jaar was hij daar actief als vicevoorzitter van NLMK, 1 van de 4 grote staalbedrijven van Rusland.

In een gesprek met VRT NWS bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken dat De Cooman is overleden, maar over de precieze omstandigheden van zijn dood wil de dienst niks kwijt. Zijn lichaam is gevonden voor het zogenoemde House on the Embankment in het centrum van Moskou. De politie heeft een onderzoek geopend en volgens de eerste bevindingen zijn er geen sporen van geweld in het appartement. De Russische politie gaat er van uit dat het om zelfdoding gaat.

Ook NLMK bevestigt de dood van De Cooman. "Het is met diepe spijt dat de NLMK Group de tragische dood van Bruno De Cooman meedeelt", staat te lezen op de website van het bedrijf. "Zijn dood is een enorm verlies voor de groep en voor de hele sector. We bieden zijn geliefden onze oprechte medeleven aan."

De Cooman haalde een doctoraat aan de Cornell University in de VS. In juni 2017 ging hij aan de slag bij NLMK waar hij het hoofd werd van de afdeling onderzoek en ontwikkeling.

Meest gelezen