Schoolkinderen Zemst kunnen blijven zwemmen

Ondanks de sluiting van het zwembad van Hofstade kunnen alle Zemstse schoolkinderen blijven zwemmen. Ze kunnen vanaf volgend jaar terecht in het stedelijk zwembad van Mechelen.  

In juni kreeg het gemeentebestuur de melding dat het zwembad van Sport Vlaanderen, het voormalige Bloso, in Hofstade eind dit jaar moet sluiten. Het zwembad is in zeer slechte staat en een veiligheidsstudie bleek negatief. De sluiting bracht heel wat verontwaardiging met zich mee bij de plaatselijke bevolking, maar ook bij de plaatselijke scholen. Voor hen was dat een ramp aangezien er bepaalde eindtermen moeten behaald worden. 

Oplossing

Van zodra het nieuws bekend was werden er, na overleg met alle Zemstse scholen ongeacht het net, in stilte gesprekken gevoerd met Mechelen om uren te verkrijgen in het stedelijk zwembad. En dat is gelukt. Schepen van onderwijs in Zemst Koen Vandermeiren: "Alle scholen zijn zeer tevreden. Ze dachten nergens meer terecht te kunnen. Alle scholen kunnen hun zwemuren behouden, soms wel met een lichte wijziging van het tijdstip."

Praktische problemen

Tot eind van het jaar kunnen de scholen nog terecht in het zwembad van Hofstade. "Dat geeft ons nog wat tijd om enkele praktische zaken te regelen", zegt Koen Vandermeieren. "Zo moeten we nog vervoer vinden voor twee scholen in Hofstade die normaal te voet gingen naar het zwembad. Ook zou er een tekort zijn aan kleedkamers, we proberen dat op te lossen met douchecontainers." Het zwembad van Mechelen ligt op amper twee kilometer van het zwembad van Hofstade.

Meest gelezen