Tienen plaatst camera's aan speeltuin Heldenland

De speeltuin Heldenland aan het Martelarenplein in Tienen wil een leuke ontmoetingsplek zijn voor kinderen. Daarom zet de stad in op veiligheid op en rond het plein. Zo is er al extra openbare verlichting geplaatst en deze week komen er ook drie camera's bij.

Het Martelarenplein in Tienen was in het verleden een wat verlaten, donkere plekje in de stad, waar dingen gebeurden die niet altijd door de beugel kunnen. Sinds de opening van de speeltuin Heldenland in mei is er veel meer beweging. De stad wil dat het Martelarenplein een gezellige ontmoetingsplek wordt voor kinderen van alle leeftijden. "Daarom zetten we volledig in op veiligheid op en rond het plein", zegt burgemeester Katrien Partyka. "Zo hebben we al extra openbare verlichting geplaatst, vuilnisbakken en nu ook drie camera's." 
 

Drie camera's


De camera's kunnen alle bewegingen op het plein volgen. De politie kan de beelden live bekijken, ze worden ook 24 dagen opgeslagen. Als er zich een probleem stelt met vandalisme of drugs dealen, kunnen we aan de hand van die beelden mogelijke daders opsporen. "Als de zomer voorbij is, is er wat minder beweging op het plein. Het is dan wel handig om camera's te hebben die op afstand in de gaten houden wat er allemaal gebeurt", aldus nog Partyka. "De politie zal er blijven patrouilleren maar de camera's zijn een handig hulpmiddel om voor meer veiligheid te zorgen."

Meest gelezen