Treinverkeer tussen Leuven en Mechelen ligt halve nacht stil door brandstofdieven

Tussen Leuven en Mechelen reden in de nacht van dinsdag op woensdag een aantal uren geen treinen. De politiezone Haacht vroeg Infrabel om het treinverkeer stil te leggen, omdat ze twee brandstofdieven achtervolgden langs de sporen.

De politiezone Boortmeerbeek -Haacht - Keerbergen heeft dinsdagnacht twee personen op heterdaad betrapt toen zij trachtten dieselbrandstof te stelen van een busbedrijf in een industriegebied in Tildonk. Aan de achterkant van het bedrijf werd de diesel met behulp van lange darmen en bidons uit een grote opslagtank overgeheveld. De locatie is vlak naast de spoorweglijn Mechelen-Leuven gelegen.
Bij de confrontatie met de politie gingen de twee personen op de vlucht,  één in het naastgelegen maisveld, de andere over de spoorweg.

Treinvertragingen

Er werd een perimeter ingesteld om de verdachten op te sporen, en tussen half twee ’s nachts en kwart voor zeven in de ochtend reden er geen treinen tussen Leuven en Mechelen. “Dat is gebeurd op aanvraag van de lokale politie”, zegt Thomas Baeken van Infrabel. “Omwille van veiligheidsredenen hebben we het verkeer stilgelegd. 's Nachts rijden er heel wat goederentreinen tussen Leuven en Mechelen, maar er is geen personenverkeer. De vertraging die de treinstilstand heeft veroorzaakt valt dus al bij al mee. Acht goederentreinen hebben in totaal drie kwartier vertraging opgelopen”, zegt Baeken.

Na een urenlange zoektocht in het maisveld kon 1 dader gevat en gearresteerd worden. Er werd nog verder gezocht naar de tweede verdachte maar die kon niet gevat worden.

Meest gelezen