Videospeler inladen...

Vlaams Belang start Antwerpse campagne: "We willen een echt rechts bestuur aan de macht brengen"

In Antwerpen heeft Vlaams Belang de kandidatenlijst bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Filip Dewinter zal de lijst trekken, Gerolf Annemans en Bruno Valkeniers gaan onderaan de lijst duwen. Met de slogan: "Antwerpen weer van ons" maakt de partij van "een immigratiestop in Antwerpen" het belangrijkste thema. De partijkopstukken zullen ook met een mobiele radiostudio door Antwerpen trekken. Zo willen ze het gesprek aangaan met de Antwerpenaar. 

Een rechts beleid aan de macht brengen

"Wij steken de hand uit naar de N-VA, naar alle partijen die bereid zijn om een migratiestop in Antwerpen te realiseren", zegt lijsttrekker Filip Dewinter. Vlaams Belang is bereid om dat te doen door gedoogsteun te leveren, of door deel te nemen aan het beleid. "Laten we doen wat in Italië kan, wat in Oostenrijk, in Hongarije in Denemarken in Polen kan: een echt rechts bestuur aan de macht brengen die de migratie invasie stopt."

Vlaams Belang vindt dat de grote maatschappelijke uitdagingen, zoals het capaciteitsprobleem in het onderwijs, de wachtlijsten voor sociale huisvesting en het oplaaiende drugsgeweld veroorzaakt worden "door een toevloed aan vreemdelingen".  Volgens Filip Dewinter is er dan ook maar één prioriteit: "de migratie-invasie stoppen".

"Eerst onze mensen"

Vorige week stelde partijvoorzitter Tom Van Grieken de algemene slogan voor waarmee Vlaams Belang naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt. "Eerst onze mensen", klinkt die. Daarmee knoopt Vlaams Belang weer aan met de "Eigen volk eerst"-campagnes uit het verleden.

Meest gelezen