Brugse horeca-uitbaters vinden 't nieuwe Zand geen feest

Zaterdagavond is er de feestelijke opening van het vernieuwde Zand in Brugge. De werken hebben zo'n twee jaar geduurd. De meeste uitbaters van cafés, restaurants en hotels rond 't Zand zijn wel niet zo tevreden met het resultaat.

De opening van 't vernieuwde Zand in Brugge wordt zaterdag feestelijk gevierd! Maar de meeste horeca-uitbaters op 't Zand zijn niet zo enthousiast. "Ik vind het weinig soeps, het is zelfs een beetje kaal. 't Lijkt ook een beetje donker en somber. Er kon veel meer mee gedaan worden", vertelt een cafébaas.

2 jaar gewerkt

De werken aan het grote plein bij het Brugse Concertgebouw hebben ongeveer twee jaar in beslag genomen. De handelaars in de buurt zijn niet zo enthousiast. "Het oogt een beetje desolaat nu. De mobiliteit rond het plein is op dit moment ook nog zeer verwarrend voor de mensen", vertelt een horeca-uitbater.

Geen taxi's

"Ik heb veel oudere mensen als cliënteel. Zij kunnen niet zo ver stappen van de bus naar hier, daarom nemen ze een taxi. Maar die mogen niet op het vernieuwde plein. Dat is zeer jammer, want er zijn hier veel horeca-uitbatingen. Op de Markt van Brugge mag het wel, hier niet. Het zijn allebei grote pleinen, dus wat is het verschil? Ik zie alvast geen verschil", vertelt een horeca-uitbaatster.

Meest gelezen