CD&V en CDH willen de stad Brussel terug aan de inwoners geven. "Er moet een ander bestuur komen"

De kieslijst CDH-CD&V heeft donderdag zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in de stad Brussel bekend gemaakt. De inwoners van Brussel-stad en al zijn wijken en buurten staan daarin centraal. De ambitie van het leidend duo Didier Wauters (CDH) en staatsecretaris Bianca Debaets (CD&V) is bovendien duidelijk: mee besturen.

De humanisten van CDH en CD&V willen van Brussel opnieuw een stad maken waar de burgers centraal staan na zes jaar van crisissen. Naast een beter bestuur ijvert het voor investeringen in de culturele, publieke en handelsruimtes, een versterking van het verenigings- en buurtleven en het maken van de noodzakelijke ecologische en digitale omslag.

"We willen mee besturen, want er moet nu simpelweg een ander bestuur komen", verduidelijk Debaets. "De burgers centraal zetten is belangrijk, want een legislatuur met drie burgemeesters zorgt niet voor stabiliteit. De afgelopen jaren werd het college gekenmerkt door niet te luisteren naar de Brusselaar. We mogen als politici niet vergeten dat we ter beschikking staan van de mensen", aldus Debaets.

Slecht beleid

De grote projecten zoals het Eurostadion, de voetgangerszone en de schandalen rond Samusocial waren een doorn in het oog. De wijken buiten het centrum werden daardoor in een vergeethoekje geduwd, luidt het. "De schandalen zijn misschien al wat gaan liggen, maar het is een feit dat de mensen gewoon teleurgesteld zijn in het beleid. Noem eens een project dat in Neder-Over-Heembeek, Haren of Laken opgezet werd. "Die zijn er niet", stelt Debaets.

Vandaag werd het programma van CD&V-CDH voorgesteld in Brussel:

Meest gelezen