Celstraf voor "gezelschapsdame" die bejaarde man voor 50.000 euro oplichtte

In Antwerpen is een vrouw veroordeeld, omdat ze een bejaarde man van 87 voor meer dan 50.000 euro opgelicht heeft. De vrouw hield hem gezelschap, deed huishoudelijke taken voor hem en ging met hem winkelen, maar ze haalde ook geld af met zijn bankkaart dat ze voor zichzelf hield. Ze krijgt nu een celstraf van drie jaar, waarvan 18 maanden met uitstel.

De vrouw werd in 2017 al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten ten nadele van dezelfde 87-jarige man. Ze hield hem gezelschap, deed huishoudelijke taken voor hem en ging met hem winkelen, maar haalde ook geld af met zijn bankkaart voor eigen gebruik. Na haar vrijlating nam ze vrijwel meteen weer contact op en maakte ze de man op enkele maanden tijd 50.150 euro afhandig.

Het slachtoffer diende opnieuw klacht in, maar de vrouw beweerde dat ze alles met zijn toestemming had gedaan en dat het om een gift ging om na het overlijden van de man geen belastingen te moeten betalen op zijn erfenis. De rechter hechtte daar geen geloof aan, te meer omdat de vrouw al een deel van het geld aan haar minnaar bleek te hebben overgemaakt, terwijl het slachtoffer die man niet eens kende. De oplichtster was trouwens niet aan haar proefstuk toe: ze verzamelde al 53 veroordelingen sinds 1999.

Meest gelezen