"Dodelijke" Ninoofsesteenweg in Roosdaal eindelijk veiliger

Na anderhalf jaar zijn de werken aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal eindelijk klaar. Over een afstand van twee kilometer werd de steenweg helemaal heringericht en veiliger gemaakt.

In april 2017 begon het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in Roosdaal. Het Vlaams gewest investeerde, samen met de gemeente Roosdaal, 7,1 miljoen euro voor de heraanleg van twee kilometer steenweg. De voetgangers en fietsers kregen een gescheiden weg en de kruispunten werden veiliger gemaakt.

"Dodenweg"

De kruispunten veiliger maken, was volgens burgemeester van Roosdaal Christine Hemerijckx echt wel nodig: "Het was ongeveer de 'dodenweg' van Vlaanderen. Jaarlijks waren er toch wel dodelijke ongevallen zowel met voetgangers, fietsers als automobilisten. Nu is het al zo'n vier tot vijf jaar geleden dat er nog een dodelijk ongeval is geweest. Dat is onder andere dankzij infrastructuurwerken en aanpassingen aan de kruispunten. Maar het is ook veiliger geworden door de gemiddelde snelheid naar 70 kilometer per uur te brengen."

Handelaars blij

De inwoners en handelaars op de Ninoofsesteenweg hebben lang geduld moeten uitoefenen. Voor vele handelaars was het een moeilijke tijd. "Voor onze middenstanders was het echt niet makkelijk", zegt burgemeester Christine Hemerijckx. "Ik kan me voorstellen dat als je leeft van het doorgaand verkeer, wat immens groot is op de Ninoofsesteenweg, dan zie je plots je inkomen naar beneden gaan. Een aantal van onze middenstanders heeft dat creatief opgelost door te verhuizen met hun zaak, anderen hebben speciale acties gedaan voor hun klanten. Sommigen hebben tijdelijk gesloten, maar ik hoop dat hun zaak opnieuw bloeit en dat ze kunnen meegenieten van de heraanleg van die Ninoofsesteenweg."

De volgende jaren komt het gedeelte tussen Ninove en Roosdaal aan de beurt. In 2023 zijn de werkzaamheden gepland.

Meest gelezen