Eerste Belgische studentenhotel in Hasselt

Hogeschool PXL in Hasselt start vrijdag met de bouw van een studentenhotel, het eerste in België. Het hotel gaat deel uitmaken van een nieuw complex voor de kunst en informatica opleidingen van de PXL.

"We wilden de ateliers voor onze opleiding kunsten al langer verbouwen", vertelt gedeputeerde Frank Smeets. "Maar nu gaan we een nieuw complex bouwen waarin we ook de informatica opleidingen onderbrengen want de twee opleidingen krijgen steeds meer raakpunten."

"Maar we gaan er ook een hotel bij zetten", gaat gedeputeerde Smeets verder. "Dat idee hebben we in Nederland gehaald. In Eindhoven bijvoorbeeld is er al zo'n hotel. Het lijkt wat op een jeugdherberg maar is iets luxueuzer. In het verleden moesten we dikwijls op de particuliere markt gaan zoeken voor studenten en docenten die tijdelijk op onze campus verblijven. Dat is binnenkort niet meer nodig. En het hotel is ook interessant voor mensen die een paar dagen te gast zijn in ons congrescentrum."

110 kamers in een toren

Het hotel krijgt 110 kamers en wordt ondergebracht in een toren. Er zullen gemeenschappelijke keukens zijn maar gasten kunnen ook terecht in het cateringgedeelte van het congrescentrum. In een tweede toren komen de informatica en kunst opleidingen. De bouw start vrijdag. In 2020 moet de nieuwe campus klaar zijn. 

Meest gelezen