Videospeler inladen...

Franse acteur Gérard Depardieu wordt beticht van verkrachting

Het Franse gerecht heeft een onderzoek geopend naar acteur Gérard Depardieu. Een jonge actrice heeft een klacht tegen hem ingediend wegens verkrachting en seksuele agressie. Depardieu ontkent de aantijgingen met klem.

De klacht werd ingediend bij het parket van Aix-en-Provence. Een 22-jarige actrice zegt dat de feiten zich hebben voorgedaan op 6 en 13 augustus in het huis van de acteur in Parijs. Ze werkte met hem samen en volgde ook les bij hem.

Gérard Depardieu was vooral in de jaren 70 en 80 een van de grote sterren van de Franse cinema. Hij speelde hoofdrollen in films als "Le dernier métro", "Novecento", "Tous les matins du monde" en "Cyrano de Bergérac". De laatste jaren kwam hij vooral in het nieuws met minder verkwikkelijke berichten. 

Meest gelezen