Geen blauwalgen meer in Schulensmeer

Het recreatieverbod op het Schulensmeer wordt opgeheven. Op 21 augustus 2018 werd een verbod afgekondigd vanwege blauwalgen, maar dat is nu voorbij.

Op 23 augustus wapperde de gele vlag op de oevers van het Schulensmeer. Omdat er blauwalgen in het water werden aangetroffen, werd surfen en water- en strandrecreatie met onmiddellijke ingang verboden voor iedereen. Voor kinderen onder de 12 jaar was ook alle andere recreatie verboden. Bootvissen, roeien, kajakken en zeilen voor mensen ouder dan 12 jaar was wel nog toegestaan, omwille van het beperkt contact met het water.

Blauwe vlag

De blauwe vlag wappert weer aan het Schulensmeer. Dat betekent dat alle activiteiten weer zijn toegelaten, rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften.

Meest gelezen