Videospeler inladen...

Indrukwekkende erehaag voor overleden politieman in Spa

In Theux bij Spa is om 14 uur vanmiddag de politieagent begraven die afgelopen weekend gedood werd bij een schietpartij tijdens een politiecontrole. Honderden agenten brachten een laatste eerbetoon. De uitvaartplechtigheid in de kerk van Theux kon ook worden gevolgd op een groot scherm buiten. 

In Theux bij Spa is vanmiddag afscheid genomen van de politieagent die het voorbije weekend is doodgeschoten tijdens een controle. Honderden collega's uit het hele land woonden de plechtigheid bij. 

Het slachtoffer is een 38-jarige man. Hij laat een vrouw en drie kinderen na. Agenten vormden een erehaag toen de lijkwagen aankwam. Enkele minuten later droegen leden van de ordediensten de kist de kerk binnen.

"De politiecommissariaten van Spa, Theux en Jalhay waren vandaag gesloten, zodat iedereen aanwezig kon zijn op de uitvaartplechtigheid. De interventies werden opgevangen door naburige korpsen", zegt journaliste Ihsane Chioua Lekhli.

Ook premier Michel (MR), minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA), minister van Justitie Geens (CD&V), senaatsvoorzitter Defraigne (MR), Kamervoorzitter Bracke (N-VA) en gouverneur Hervé Jamar (MR) waren aanwezig.  

De overleden inspecteur kreeg het burgerlijk kruis eerste klasse: "voor een daad van moed, toewijding en menselijkheid", de hoogste burgerlijke onderscheiding die postuum verleend wordt.

Premier Michel is gearriveerd

Ook buiten stond een groot scherm

Videospeler inladen...

Minuut stilte

Heel wat politiekorpsen hielden in ons land een minuut stilte als eerbetoon aan de overleden inspecteur. In Vlaanderen gebeurde dat onder meer in Antwerpen, Gent en het Meetjesland. Ook de federale politie reageerde via Twitter.

VIDEO: bekijk hieronder het verslag uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen