Infrabel zoekt vooral vrouwen voor 1.400 vacatures

Infrabel, de beheerder van de spoorinfrastructuur in ons land, lanceert zijn grootste jobcampagne ooit. Het bedrijf heeft 10.300 personeelsleden. Zowat 1 op de 10 moet de komende jaren worden vervangen. Alleen al dit jaar moeten er nog meer dan 500 bijkomen, omdat veel werknemers op pensioen gaan.

Infrabel gaat de boer op. Op verschillende plaatsen in ons land gaat de spoornetbeheerder campagne voeren. En opmerkelijk is dat het bedrijf dit doet met vrouwelijke ambassadeurs. Want Infrabel wil ook vooral vrouwen aantrekken. Het is de uitdrukkelijke intentie van topman Luc Lallemand zelf. "Toen we begonnen werkten er bij Infrabel amper 6% vrouwen. Intussen is dat 10%. Maar dat blijft beschamend weinig", zegt Lallemand. "Ik wil komen tot een fifty/fifty verhouding."

Dat het niet makkelijk wordt, beseft Lallemand. "We zoeken veel technische profielen en onze universiteiten of hogescholen blijven nog altijd vooral mannen afleveren in die richtingen," zegt hij. "Bovendien blijft er heel veel interesse voor die gediplomeerden en is de concurrentie op de arbeidsmarkt dus heel groot. Maar naast ingenieurs of computerspecialisten heeft Infrabel ook behoefte aan allerlei andere profielen. Denk maar aan mensen die in seinhuizen het treinverkeer regelen." De 1.400 vacatures moeten tegen 2020 ingevuld geraken.

Meest gelezen