Videospeler inladen...

Marokkaans meisje getuigt over gruwel: "Ze hebben me gemarteld, mijn leven vernield"

Een 17-jarig Marokkaans meisje getuigt over wat haar overkomen is. Het meisje is maandenlang opgesloten, mishandeld en verkracht. Ze werd ook over haar hele lichaam verminkt met schunnige tatoeages. De gruwelijke feiten hebben een schokgolf door het land gejaagd. 

De 17-jarige Khadija Okkarou werd ontvoerd voor het huis van haar tante tijdens de ramadan-maand net voor de zomer. "Ze bedreigden me met een mes en sleurden me mee. Ze brachten me naar een onbekende en verlaten plek", vertelt Khadija.

Haar ontvoerders mishandelden en verkrachtten haar, en gaven haar nadien door aan andere mannen in ruil voor geld en drugs. "Ze waren met 10 tot 15 mannen, het was een bende. Een van hen nam me en gaf me daarna door aan een andere man. En zo ging het maar door."

Tijdens haar gevangenschap gaven ze haar verdovende middelen en brachten tatoeages aan op haar hele lichaam. Haar moeder is in shock. "Toen ik mijn dochter zo terugzag, viel ik flauw. Ik wist zelfs niet meer waar ik was. De tatoeages... ze is haar eer voor altijd kwijt", vertelt de moeder.

Pas na twee maanden brachten haar ontvoerders haar terug naar huis na de belofte dat de familie niet naar de politie zou stappen, maar Khadija deed dat toch. "Ik wil dat mijn rechten verdedigd worden en dat hun rechten worden afgenomen. Ze hebben me gemarteld en m'n leven vernield", zegt Khadija.

Via sociale media wordt intussen geld ingezameld om de gerechtskosten te betalen. "We hebben de hashtag "Wij zijn Khadija" gelanceerd om meer uitleg te geven bij de zaak. Want dit voorval beroert iedereen en gaat ons allemaal aan", aldus een buurman.

Meest gelezen