Ondanks topzomer gaat Océade definitief toe

Het waterpretpark Océade in Brussel begint aan haar laatste maand. Op 30 september sluit het park definitief en begin oktober beginnen de sloopwerken. Toch mocht het pretpark een mooi seizoen meemaken, met meer bezoekers dan vorige jaren.

Of het nu het warme weer of de toekomstige sluiting (of beiden) is, Océade mocht op een grotere toeloop rekenen dan andere jaren. Deze zomer kwamen 17 procent meer bezoekers naar het pretpark dan vorig jaar. Toch moet het pretpark binnen een maand de deuren sluiten. 

Piekfijn in orde

De Stad Brussel heeft onlangs nog de sloopvergunning uitgereikt, en begin oktober beginnen de sloopwerken. Zelfs vlak na de sluiting, diezelfde avond nog, begint de opruim van het materiaal al. "Het is eigenlijk onbegrijpelijk", zegt Joël Musch van Océade. "Ik ben afgelopen zondag zelf nog komen zwemmen en had zoiets van: waarom moet dat hier nu eigenlijk weg? Alles is hier nog piekfijn in orde."

30 jaar

Verschillende attracties in het park zijn al vernieuwd. Volgens Joël Musch is het park dan ook nog niet aan een sluiting toe." Met de nodige aanpassingen op energetisch vlak, aan de structuur en het decor, konden we nog zeker 30 jaar doorgaan."

Ook heel wat bezoekers vinden het jammer dat het pretpark de deuren sluit. "We komen hier nog een laatste keer omdat het gaat sluiten", zegt een bezoeker. "Wij vinden dat een spijtige zaak. Ik kwam hier in mijn jeugd al veel en ik en mijn familie wonen op fietsafstand."

Meest gelezen